Aqua Hapetin kaivoveden ilmastamiseen

Hapetin eli kaivoveden ilmastin neutraloi pahan hajun hapettamalla kaivoveden.

775,00 

Varastossa

Saatavana seuraavista Pool4Youn myymälöistä:

Turku

Jos porakaivovesi haisee mädäntyneeltä kananmunalta, on syynä vedessä oleva rikkivety. Rikkivety on kaasu joka häviää, kun vesi seisoo hetken aikaa esimerkiksi ämpärissä tai avoastiassa. Kaivovedessä olevasta rikkivedystä ei ole terveydellistä haittaa, mutta haju saattaa olla hyvin voimakas ja epämielyttävä. Ongelmaan auttaa kaivoveden ilmastus eli hapettaminen, jossa ohjataan ilmaa veden läpi.

Aqua Hapetin eli ilmastin neutraloi rikkivedyn hajun hapettamalla veden. Suomessa valmistettu pienikokoinen laite on helppo asentaa eikä vaadi suodattimien tai massojen vaihtoa eli se on huoltovapaa. Aqua Hapetin voidaan sijoittaa porakaivon yhteyteen, jolloin laitteen olemassaolon voi käytännössä unohtaa täysin.

Aqua Hapetinta käytetään myös yhdessä Aqua Fe -raudan- ja mangaaninpoistosuodattimen kanssa.

Asennus

Aqua Hapetin on tarkoitettu asennettavaksi putkilinjaan pumpun ja kalvopainesäiliön väliin. Laite ilmastaa painesäiliöön virtaavan veden joka kerta, kun pumppu täyttää painesäiliön.

Hapetin asennetaan pystyasentoon seinälle. Paineenkorotuspumpulta tuleva paineputki liitetään laitteen alaosan yhteeseen, joka on ¾” takaiskuventtiili. Laitteen yläosan  takaiskuventtiiliin (¾”) liitetään kalvopainesäiliöltä tuleva putki. Viemärilinjan letkun (noin 4 metriä) toinen pää viedään lattiakaivolle tai vastaavalle viemärille.

Huomio! Viemärin tulee olla aina laitteen alapuolella ja viemärilinjassa ei saa olla vastapainetta! Laitteen viemäriventtiilin tulee olla aina auki (virtaama 1-2 litraa minuutissa), jotta paineenkorotuspumpun pysähdyttyä laitteen sisällä oleva vesi (noin 9 litraa) pääsee tyhjentymään viemäriin.

Laitteen tyhjentyessä vedestä laitteeseen virtaa ilmaa sen päällä olevan ilmausventtiilin kautta. Ilmaa tarvitaan veden puhdistusprosessiin. Viemärilinjassa virtaa vesi aina, kun pumppu käy sekä pumpun pysähtymisen jälkeen, kunnes laite tyhjenee kokonaan.

Tekniset tiedot:

Pituus, mm 780
Halkaisija, mm 105
Liitäntä, tuumaa 3/4 sisäkierre
Maksimipaine, bar
6
Materiaali Ruostumaton teräs, AISI 304