Kaivokalkki, 25 kg

Happaman rengaskaivoveden pH-arvon ja alkaliteetin nostamiseen.

15,80 

Varastossa

Saatavana seuraavista Pool4Youn myymälöistä:

Turku

Nordkalk Aito® Kaivokalkki soveltuu happaman rengaskaivoveden pH-arvon ja alkaliteetin nostamiseen.

Nordkalk Aito® Kaivokalkki on kotimaista murskattua ja seulottua kalkkikiveä (kalsiumkarbonaatti, CaCo3). Tuote on hygienisoitu kuumentamalla. Kalkkikivi sopii happamien ja pehmeiden kaivovesien käsittelyyn. Tuotteen käytössä ei ole terveydelle vaarallista yliannostusriskiä.

Kalkkikivirouheen käsittelyssä on noudatettava erityistä puhtautta ja huolellisuutta. Varmista, että myös työkalut ovat puhtaat.

Huom! Kalkkikivirouhe ei sovellu porakaivoveden käsittelyyn. Mikäli porakaivovetesi pH-arvo on matala, tutustu Aqua Neutralointisuodattimeen.

Annostelu ja käyttö

Huuhtele pölymäinen aines kalkkikivirouheen pinnalta pois juomavedellä. Lisää Kaivokalkkia n. 20 cm kerros kaivon pohjalle. Rouhetarve ja käsittelytulos riippuvat mm. kaivoveden happamuudesta ja kovuudesta sekä veden viipymästä kaivossa. Kalkkikivikäsitellyn veden pH on tavallisesti n. 7,5 – 8,5. Tarkista veden pH soveltuvalla menetelmällä, kuten pH-liuskoilla tai pH-kynämittarilla. Lisää rouhetta tarvittaessa.

Huolto

Hapan vesi kuluttaa kalkkikiveä, jolloin rouheen määrä kaivossa vähenee. Lisää rouhetta tarvittaessa – seuraa pH-arvoa mittaamalla se 3-4 kuukauden välein. Kalkkikivirouheen pintaan voi muodostua rautasaostumaa, joka estää rouheen liukenemista ja heikentää käsittelytehoa. Tarkkaile veden pH:ta ja tarvittaessa vaihda rouhe uuteen tai poista saostumat huuhtelemalla.

Juomaveden hyvän laadun varmistamiseksi suosittelemme tarvittaessa kaivon kunnostamista ammattilaisella sekä vesianalyysin teettämistä ennen kalkkikivirouheen lisäämistä.

Tiedot

Valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Nordkalk Oy Ab, 21600 Parainen
Tuotteen nimi: Nordkalk Aito® Kaivokalkki
Tyyppinimi: Kalkkikivirouhe (kalsium-karbonaatti, CaCo3)
Raekokoluokka/hienous: 3-6 mm
Kalsiumkarbonaattipitoisuus: > 92 %. Nordkalk Aito® Kaivokalkki täyttää juomaveden valmistuksessa käytettävälle kalsiumkarbonaatille standardiss SFS-EN 1018 annetut laatuvaatimukset
Pakkauskoko: 25 kg paperisäkki.
Käyttötarkoitus: Kaivoveden pH:n ja alkaliteetin nostoon
Säilytys: Suojattava kosteudelta