UV-laite Sterilight S5Q-PA/2

UV-laite ympäristöystävälliseen ja kemikaalittomaan vedenpuhdistukseen.

689,00 

Varastossa

Saatavana seuraavista Pool4Youn myymälöistä:

Turku

Täysin kemikaalitonta, taloudellista ja tehokasta UV-desinfiointia käytetään veden hygieenisen laadun varmistamiseksi. Sen teho perustuu UV-valon mikrobeja (bakteerit, virukset, alkueläimet) inaktivoivaan vaikutukseen.

UV-desinfiointi tehoaa myös klooria kestäviin bakteereihin ja taudinaiheuttajiin. Kemikaalittomuuden ansioista yliannostusriskiä ei ole toisin kuin kemikaaleja käytettäessä eikä UV-desinfiointi aiheuta tunnettuja vaarallisia sivutuotteita. Desinfioinnin tehokkuus on veden pH-arvosta ja lämpötilasta riippumatonta eikä se myöskään vaikuta veden sisältämien mineraalien koostumukseen.

Auringon tuottama UV-säteily vähentää luonnonvedessä olevien bakteerien lisääntymistä. Suomen olosuhteissa auringon paiste saattaa kuitenkin jäädä kesälläkin vähäiseksi, jolloin veden bakteerikanta pääsee lisääntymään liiaksi. Tästä johtuen veden desinfiointi keinotekoisella UV-valolla on erityisen tärkeää kohteissa, joissa vesilähteenä käytetään järveä tai kaivoa eli tyypillisesti kesämökeillä. Viqua Sterilight S5Q-PA/2 UV -laite on helppo ja kohtuuhintainen ratkaisu pienten virtaamien yksityiskohteiden veden UV-desinfiointiin.

Laite asennettaan jäätymättömään tilaan ja kytketään normaaliin 220 V verkkovirtaan. Laitteen UV-lamppu ja kvartsiputki suositellaan vaihdettavaksi kerran vuodessa; laitteen ohjauskeskuksessa oleva laskuri ilmoittaa lampunvaihtotarpeesta. Muita huoltotoimenpiteitä ei normaalikäytössä vaadita.

UV-laitteen parhaan suorituskyvyn takaamiseksi syöttöveden tulee täyttää tietyt laatuvaatimukset. Veden asianmukainen esikäsittely on tarpeen, mikäli näitä laatuvaatimuksia ei täytetä. Vesianalyysin teettäminen veden laadun selvittämiseksi on suositeltavaa.

Malli: Sterilight S5Q-PA/2
Virtaama: 17 l/min
Teho: 30W
Mitat: (p x l x k) 56 x 6,5 x 6,5 cm
Liitännät: 1″ ulkokierre

Reaktorikammio on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Laite kytketään normaaliin 220 V verkkovirtaan.