Radonin poisto

Aktiivihiilisuodatus poistaa vedessä olevan radonin.

Radon on terveydelle haitallista sekä hengitettynä että joutuessaan elimistöön veden mukana. Vedestä radonia vapautuu erityisesti astioiden- ja pyykinpesun yhteydessä, suihkussa ja lämmitettäessä vettä avoimessa astiassa.

Kaivoveden suositeltu raja-arvo radonille on 1000 Bq/l (STMa 401/2001). Terveysvaikutusten perusteella sitä voidaan pitää myös suurimpana hyväksyttävänä pitoisuutena.

Aqua Radon -radoninpoistosuodatin poistaa radonia vedestä aktiivihiilisuodatuksella, joka sitoo veden radonpitoisuudesta yli 95 prosenttia. Aktiivihiilisuodatus soveltuu erityisesti pienten ja keskisuurien pitoisuuksien poistamiseen (pitoisuus alle 5000 Bq / litra).

Suodattimen koko valitaan raakaveden radonpitoisuuden ja veden kulutuksen perusteella. Nelihenkiselle perheelle riittää noin 35 litraa aktiivihiiltä sisältävä suodatin. Veden radonpitoisuudesta riippuen aktiivihiilen vaihtoväli on 2-5 vuotta. Käytetty aktiivihiili voidaan hävittää talousjätteen mukana.

Laite tulee asentaa tekniseen tilaan tai kaivoon. Tila ei vaadi viemäröintiä eikä sähköä

Pyydä tarjous radoninpoistosuodattimesta soittamalla 010 5058 650 (puheluun vastaa Pool4You-vaihde) tai sähköpostitse water4you@water4you.fi ja kartoitamme juuri sinun vedellesi sopivan puhdistusratkaisun.