Raudan ja mangaanin poisto

Raudan ja mangaanin poistoon silloin, kun vedessä on rikkivetyä.

Aqua Fe -vedensuodattimella poistetaan rauta ja mangaani käyttövedestä. Fe-suodatinta käytetään tavallisen vedenpehmentimen sijaan aina silloin, kun vedessä esiintyy rikkivetyä.

Suodatin on täytetty Birm®-massalla, joka on täysin kemikaalivapaa tapa raudan ja mangaanin poistamiseen. Käytettävän massan määrä riipuu suodattimen koosta, joka puolestaan määritellään sekä veden rauta- ja mangaanipitoisuuden että puhdistettavan veden kulutuksen mukaan. Massaa ei tarvitse erikseen elvyttää tai virkistää kemikaleilla. Birm®-massan lisäksi suodatin sisältää 10 kg pohjahiekkaa raekooltaan 3-5 mm.

Puhdistettavan veden pH-arvon pitää olla yli 7,4 jotta suodatin toimii odotetulla tavalla. Massan käyttöikä on raakaveden laadusta riippuen 2-5 vuotta edellyttäen, että massa huuhdellaan säännöllisesti.

Suodatin on varustettu erittäin helppokäyttöisellä Autotrol 263 Digi -venttiilillä, joka huolehtii massan säännöllisestä ajastetusta huuhtelusta täysin automaattisesti. Suodatin sijoitetaan jäätymättömään laitetilaan. Laitetilassa pitää olla viemäröinti huuhteluveden poistoa varten sekä sähköpistoke automaattiventtiilille.

Aqua Fe -suodatin toimii parhaiten, jos kaivoon on asennettu rikkivetyä poistava Aqua Hapetin. Ilman hapetinta asennettu Aqua Fe ei poista rautaa vedestä kunnolla.

Laite mitoitetaan aina vesianalyysin tulosten ja käyttökohteen vaatimusten mukaan.